Laundroid - Mașina care spală, usucă și impachetează hainele [VIDEO]

credit foto: toinkwire.com
Când vine vorba de sisteme robotizate, japonezii sunt lideri incontestabili. Iată, din nou, o altă invenție dedicată treburilor casnice, invenție numită Laundroid. Ește o mașină care spală, usucă și împachetează hainele. Da! Împachetează hainele.

Laundroid este o mașină dezvoltată de Panasonic în colaborare cu Daiwa House și Seven Dreamers. Mașina este prima din lume capabilă de o așa funcție, aceasta reușind să impacheteze un tricou în 5-10 minute. E destul de mult, mai ales că o mașină plină cu haine reușește să fie împachetată în aproximativ 7 ore. Totuși, omul va putea petrece timp făcând alte lucruri în loc să spele, să întindă hainele la uscat, apoi să le calce și să le împacheteze. 

Tehnologia de bază implementată pe Laundroid este sistemul robotizat și sistemul de identificare. Mai exact, mașina reușește să identifice ce fel de haină este, împachetând-o adecvat. Marea problemă reprezintă împachetarea șosetelor, dar creatorii spun că vor reuși să rezolve această problemă până în ziua când această invenție va fi disponibilă publicului larg, mai exact prin anul 2019. Și dimensiunea, spun ei, va avea de suferit, deoarece în prezent este destul de mare, cât un frigider.

Mai jos puteți observa cum se desfășoară procesul de împachetare, în demonstrație fiind folosit un tricou.


Ați achiziționa o astfel de mașină de spălat, uscat și impachetat haine? 



Distribuie

Articole similare

Previous
Next Post »