Vremea când poștașul încă se deplasează cu bicicleta


Credeți că dacă aveți un smartphone și aveți parte de iPhone 6 la scurt timp după lansare, asta înseamnă că țara noastra a evoluat? Gândiți-vă mai bine! Exemplul vi-l dau în acest articol. 

Poșta Română. Ăsta e un operator național în domeniul serviciilor poștale, dar eficiența lasă de dorit. De asta iau naștere firme și firme de curierat, mai bune sau mai proaste. Indiferent, Poșta Română e praf, în ciuda faptului că mulți români, mai ales generația bătrână, apelează la serviciile lor. 

Chestia asta am realizat-o în timpul unei zile obișnuite la serviciu. A venit poștașul, un om cu vârsta apropiată de pensionare. Locul meu de muncă e situat la ieșire din oraș, deci trebuie parcurși câțiva kilometri. Omul ăsta se deplasează cu o bicicletă veche, iar în zilele ploioase l-am văzut cu cizme de cauciuc, din alea până la genunchi. Indiferent de vreme, el își îndeplinește sarcinile de serviciu, dar problema mea sunt mijloacele pe care le oferă angajatorul (Poșta Română) pentru angajații săi.

Ei nu sunt oameni? De ce au biciclete ca mijloc de transport? Ce fac oamenii ăștia la iarnă? RAR, foarte rar am văzut o mașină a Poștei Române mergând prin oraș. Ăștia nici nu prea livrează la domiciliu. De fapt, ăștia nici măcar nu aduc colete la domiciliu. Vine poștașul și-ți lasă un aviz, urmând ca tu să te prezinți la oficiul poștal menționat în acea hârtie. 

Și totuși, din câte auzisem, Poșta Română o duce prost. Dar vai, ce consumă ei atât de mult de nu-și permit mijloace de transport pentru angajații săi? Aici e hiba, aici vine corupția, virusul prezent în aproape orice instituție de stat. Apoi, într-o zi de weekend ne mirăm că totul merge prost în țara noastră. Normal, pentru că majoritatea populației e agramată, nu are studii, nu vrea să se adapteze și folosește libertatea de exprimare să spună ce-l doare, nu ce ar trebui făcut cu adevărat. De când a căzut comunismul, acea perioadă când totul aveam cu porția, românul a început să fie lacom. De ce? Pentru că nu-l oprește nimeni, pentru că el a înțeles ca libertatea înseamnă să faci ce te taie capul, Și aici a început să ia amploare chestia cu mita, șpaga, bla bla bla. 

În concluzie, Poșta Română e unul din motivele pentru care țara noastră nu a evoluat mai deloc. Și mai adaug autostrăzile, spitalele. În schimb, țara noastră a evoluat când vine vorba de numărul bisericilor. Well done, concetățenii mei! Sprijiniți falsele speranțe. 

Distribuie

Articole similare

Previous
Next Post »